Румяна Арнаудова за падналия Ми-17: Вероятно се касае за технически проблем

Румяна Арнаудова за падналия Ми-17: Вероятно се касае за технически проблем | StandartNews.com

"Към настоящия момент продължават действията по разследването, ръководено от Военно-окръжна прокуратура. Колегите снощи бяха на място и извършваха оглед. Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка грешка". Това съобщи пред БНТ Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, по повод трагичната катастрофа с военния вертолет на летище Крумово. "Вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на извършване на летателно-учебното занятие", допълни тя.

"Това, което можем също да съобщим е, че е възникнал вероятно технически проблем и в рамките на 3 секунди вертолетът е паднал от 20 метра височина. С изключително тежки последици, със загинали двама пилоти. Съболезнования за близките им", каза Арнаудова.

Тя коментира и разпореденото от прокуратурата към министъра на МВР да се вземат спешни мерки за обезопасяването на съхранените стари боеприпаси в завод „Миджур" в Горни Лом: „Според данните, с които разполага Върховната административна прокуратура, на територията на завод "Миджур" в общо 5 взривни склада се съхраняват огромно количество взривни вещества и прибори за взривяване - говорим за повече от 190 хиляди мини и за повече от 90 тона барут. Фактите, които накараха и прокуратурата да реагира, са липса на минимални изисквания по въоръжена охрана на тези взривни вещества, което се дължи от оператора и това е фирмата "Видекс", както и липса на договор за наем, например."

По думите й, липсва и специална сигнализация за ранно оповестяване в случай на злополука на населението, на компетентните органи и на самите работещи в завода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай