18:30 ч.

20.12.17

2 мин.

0

4

0
Разкриха убиеца на Дамла

Привлечен като обвиняем за убийството е племенник на майката на убитото дете. Той е на 25 години. Обвинението е за умишелно убийство по особено жесток начин на малолетно дете. Това разкри главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. Той даде последна информация за убийството на малката Дамла в Момчилград.


"При разпита мъжът е направил пълни самопризнания. Веднага след разпита пред съдия, ще бъде направен и следствен разпит. Нека имаме малко повече време, защото нещата се развиват много бързо. Ще пуснем и официално прессъобщение. Мъжът не се е укривал. И вчера казах, че кръгът, в който работим, е много тесен. Колегите са преценили, след събраните доказателства, че това е човекът, на който трябва да се повдигне обвинение", категоричен беше Цацаров.


От прокуратурата разпратиха официална информация до медиите, както обяви главният прокурор: "Днес, 20 декември, Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа М.Г.Х. за убийството на 7-годишната Д.М., която бе намерена мъртва сутринта на 17 декември в дома си в Момчилград".


М.Г.Х. е обвинен в това, че умишлено е умъртвил малолетната Д.М., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.


Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември. Експертизата е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.


Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация. М.Г.Х. е направил самопризнания.


Майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление, че на 16 декември, като родител, е оставила детето си без надзор и достатъчно гриж и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие. С. Ю. М. е задържана за срок от 72 часа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 05:20 · 21.12.2017
Залагам 1000 евро, че тоя изрод няма да е жив и една година в пандиза, а ако се е и гаврил с детето и един месец му е много!
Потребител · 03:20 · 21.12.2017
Битови убийства има навсякъде. Важното е да има съответстваща на престъплението присъда а не да го пуснат след 5-6 години.
Потребител · 23:11 · 20.12.2017
Какво нeщо има свободията с това?
Проблeма e в общeството и слабата държава, коята e управлявана от нeкомпeтeнтни хора.
Потребител · 19:23 · 20.12.2017
наркоман
така става със свободията
ощe много хора щe бъдат избити от подлудeли наркомани
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент