Разкриха убиеца на Дамла

Разкриха убиеца на Дамла | StandartNews.com

Привлечен като обвиняем за убийството е племенник на майката на убитото дете. Той е на 25 години. Обвинението е за умишелно убийство по особено жесток начин на малолетно дете. Това разкри главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. Той даде последна информация за убийството на малката Дамла в Момчилград.

"При разпита мъжът е направил пълни самопризнания. Веднага след разпита пред съдия, ще бъде направен и следствен разпит. Нека имаме малко повече време, защото нещата се развиват много бързо. Ще пуснем и официално прессъобщение. Мъжът не се е укривал. И вчера казах, че кръгът, в който работим, е много тесен. Колегите са преценили, след събраните доказателства, че това е човекът, на който трябва да се повдигне обвинение", категоричен беше Цацаров.

От прокуратурата разпратиха официална информация до медиите, както обяви главният прокурор: "Днес, 20 декември, Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа М.Г.Х. за убийството на 7-годишната Д.М., която бе намерена мъртва сутринта на 17 декември в дома си в Момчилград".

М.Г.Х. е обвинен в това, че умишлено е умъртвил малолетната Д.М., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември. Експертизата е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация. М.Г.Х. е направил самопризнания.

Майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление, че на 16 декември, като родител, е оставила детето си без надзор и достатъчно гриж и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие. С. Ю. М. е задържана за срок от 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай