Разбиха канал за имигранти, граничар е в ареста

Разбиха канал за имигранти, граничар е в ареста | StandartNews.com

Прокуратурата, ДАНС и МВР разбиха канал за незаконно превеждане на чужденци през границата ни с Турция, съобщиха от държавното обвинение.

След проведени активни действия по разследванет е разкрит и задържан извършителят на престъплението - Георги Иванов – граничен полицай в ГПУ - Елхово.

На 23 май 2015 г. около 18.00 часа през ГКПП - Лесово, Георги Иванов е превел през границата на страната ни с Турция група от две лица – иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил м. „Ауди". Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация.

Георги Иванов и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.

С постановление на Районна прокуратура гр. Елхово от 24 май 2015г. Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районен съд - гр. Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо граничния полицай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай