Пуснаха продавача на отровната ракия в Якоруда

Пуснаха продавача на отровната ракия в Якоруда | StandartNews.com

След повече от четири месеца в ареста продавачът на отровната ракия в Якоруда Тайфи Мекльов излиза на свобода. Това реши на свое заседание в четвъртък Софийският апелативен съд. Той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на шестима свои съграждани, като им дал да консумират ракия от метилов алкохол.

Според магистратите обвинението в умисъл е разколебано. Те смятат, че необосновано са игнорирани показанията на Мекльов, че той не е производител на отровната ракия, както и че самият той е пил от нея, макар и в по-малки количества. Думите му се потвърждавали и от показанията на други свидетели. Мекльов ще чака насрочването на делото си под домашен арест. Съдът освободи бизнесмена от Якоруда, тъй като здравословното му състояние е влошено.

Той страда от високо кръвно налягане и висока кръвна захар. Мъжът бе задържан след Коледа миналата година, след като стана ясно, че е продал отровна ракия, от която шестима млади мъже издъхнаха, а други осем бяха лекувани в болница. Преди време близки на загиналите протестираха в Якоруда срещу забавеното разследване на случая. Те се притесняват, че целта е нещата да се проточат, а Мекльов – да бъде оправдан. Преди дни пък маскирани обраха жилището на Мекльов в Якоруда, откъдето отмъкнаха метална каса с близо 22 000 лева, златни бижута и документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай