Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил бебе

Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил бебе | StandartNews.com

Бургас. 36-годишният Костадин Стоянов, прегазил 11-месечно бебе, се прибира у дома, след като съдия Георги Кошничаров от Апелативен съд-Бургас отмени задържането му под стража и определи нова мярка - домашен арест. Кошничаров заяви, че няма доказателства, че той може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на бебето Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко, заради това, че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар в с. Крушевец. Детето загива на място. Престъплението е извършено след употреба на алкохол. Вечерта преди инцидента Костадин Стоянов е бил на юбилей на колега, а нощта преди това е бил дежурен. 

Адвокатът на Костадин Стоянов - Благой Потеров подчерта, че има прекалено вторачване в предходните прояви на Костадин Стоянов и по-специално в това, че е карал пил и преди 10 г., когато пробата от дрегер отново е показала под 0,5, което по закон е никакъв алкохол, заяви Потеров.

Становището му е, че все още не са ясни причините за инцидента, тъй като не е готова автотехническата екпертиза, която е основна за всяка катастрофа.

Кръвната проба на Стоянов, взета в 9.52 ч., е отчела 0,3 промила. Тя е различна от дрегера, който е отчел 0,63 промила. Назначена е арбитражна експертиза.

"Много съжалявам за служилото се", каза пред съда Стоянов. Запитан от съдията как си обяснява инцидента, полицаят отговори, че колата му е тръгнала наляво, и допуска, че може да е в резултат на техническа неизправност.

Само преди броени дни родителите на 11-месечната Красимира, която бе убита от полицая на пътя, заплашиха, че ако той излезе на свобода, отново ще блокират международния път, който минава през село Крушевец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай