Пускат Йоско предсрочно, поправил се в затвора

Участвал е в спектакли и не е пиел алкохол

Пускат Йоско предсрочно, поправил се в затвора | StandartNews.com

Известният в ъндърграунда Йосиф Йосифов - Йоско да бъде пуснат предсрочно - условно от затвора, 4 месеца и 7 дни преди да е изтърпял 6-годишната си присъда за двойно убийство на пътя. Това реши Софийският градски съд снощи, съобщи "Канал 3".

Съдия Александра Йорданова прецени, че Йоско се е поправил зад решетките и че е изтърпял не по-малко от 1/2 от наказанието си. Той беше осъден през 2011 година за катастрофа в столичния квартал "Бояна", когато с висока скорост и с 2.6 промила алкохол се заби с бронирания си джип в друга кола. Двама загинаха, а други двама бяха ранени.

Съдът цитира и становище на затворническата администрация в Казичене, в което се твърди, че Йоско е участвал в спектакли, не е употребявал алкохол и имал позитивни нагласи как да води живота си според закона.

Като минус за Йоско магистратите прецениха и 3-годишния му престой в болница. Според съда това не е било в негова полза. Решението на Градския съд не е окончателно и дали Йоско ще излезе от затвора ще реши Апелативният съд в София след 7 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай