Прокурори: Марин Рачев да се отстрани, ще влияе върху следствието

Прокурори: Марин Рачев да се отстрани, ще влияе върху следствието | StandartNews.com

Смятаме, че отстраняването от длъжност трябва да се случи час по-скоро, за да можем да продължим със събирането на доказателства, основно разпити на служители на общината. Това каза пред журналисти в Специализирания наказателен съд Дойчо Тарев, прокурор по делото за отстраняване от длъжност на кмета на Септември Марин Рачев.

„Кметът ще ни попречи с въздействие върху свидетели, върху тази група, която тепърва ни предстои да разпитваме. Това са служители на общината, на ръководни длъжности и специалисти", заяви той. „Как да ги разпитаме след като те са в йерархична зависимост от него. Той не трябва да бъде на тази длъжност най-малко докато не извършим тези действия", посочи Дойчо Тарев.

Той беше подкрепен от колежката си Мария Николова, прокурор по делото за отстраняване от длъжност на кмета.

"От показанията на разпитаните досега свидетели се установява, че в община Септември цари страх от заявяване на отношение, което не е в подкрепа на обвиняемия Марин Рачев, заяви тя. - Лицата, които предстои да разпитаме, се намират в пряка зависимост от Рачев като работодател. Тази зависимост би повлияла върху събирането на доказателства. Предвид поведението на Марин Рачев от показанията на разпитаните досега свидетели, служебното му положение, йерархичната зависимост на лицата и представените документи считаме, че ако не бъде отстранен от длъжност, ще е налице основателно съмнение за коректността и пълнотата на показанията на свидетелите, които предстои да се разпитат", аргументира се Мария Николова.

„Марин Рачев би упражнил възможността да селектира вида и обема на информацията и документацията, която се представя в хода на разследването", каза още прокурорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай