Прокурори искат 6 г. затвор за кмета на Лозница

Прокурори искат 6 г. затвор за кмета на Лозница | StandartNews.com

Ефективна присъда от 6 години поиска разградската окръжна прокуратура за кмета на община Лозница Айхан Хашъмов. Съдебното дирене срещу градоначалника на лудогорския град започна преди 7 години и след серия от отлагания делото достигна до своя финал.

Хашъмов бе изправен пред Темида да отговоря за неправомерно изразходвани 630 хил. лв от държавния фонд за бедствия и аварии, дадени за ремонти на църкви и джамии, уж повредени от буря менте. Заедно с кмета на подсъдимата скамейка застанаха и двамата му заместници, двама чиновници от общинската администрация и четирима предприемачи, натоварени с ремонта на религиозните храмове. Наказанията на всеки от тях ще бъдат обявени от съда на 27 май, петък.
Айхан Хашъмов е четвъртият управник от Разград, призован от закона да отговаря за съмнителните ремонти, наложени от бурята, за която метериолозите твърдят, че не се е състояла.

Преди него по същия казус бяха съдени ексобластният управител на Разград Наско Анастасов и кметовете на общините Исперих и Завет Адил Решидов и Ахтер Велиев. Никой от тях не бе наказан с ефективна присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай