Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков | StandartNews.com

За по-малко от месец Районната прокуратура в Бяла Слатина е внесла обвинителен акт срещу Мартин Чоков, син на кмета на село Галиче – Ценко Чоков.

От държавното обвинение съобщиха, че 18-годишният Мартин е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от същото село. Според прокуратурата престъплението е извършено по хулигански и расистки подбуди.

„Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода", подчертаха от прокуратурата.

Бъде ли признат за виновен по настоящето дело Чоков – младши ще трябва да изтърпи наказанието ефективно.
Припомняме ви, че инцидентът между сина на Ценко Чоков и Радослав стана на 12 януари в Галиче. По данни на прокуратурата пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин. Без причина кметският син слязъл и започнал да обижда 19-годишния Радослав, акцентирайки на етническия му произход.

„След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел", съобщават от прокуратурата.

Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център във Враца. Лекарите констатирали мозъчно сътресение.

Изготвената по досъдебното производство съдебно - медицинска експертиза сочи, че битият Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза.

Мартин Чоков е категоричен, че не е виновен и не е нападал Радослав. Няколко пъти кметският син подчерта, че е готов да се яви незабавно на полиграф, за да докаже, че е чист. За въпросната вечер има и алиби. Мартин бе задържан с постановление на прокуратурата, но в крайна сметка съдът го пусна под парична гаранция в размер на 2000 лв. Един от мотивите, които изтъкна неговият защитник пред съдебния състав бе, че младежът е 12 клас и трябва да завърши образованието си, а не да лежи в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай