Прокуратурата ще иска постоянно задържане на Ценко Чоков

Прокуратурата ще иска постоянно задържане на Ценко Чоков | StandartNews.com

На шестима от 12-мата задържани в село Галиче са повдигнати обвинения за тежки престъпления. Сред тях е Ценко Чоков и синът му Мартин, каза пред БНТ прокурор Румяна Арнаудова.

Събраните доказателства по случая, според прокурорите, са достатъчни, за да се обосноват обвиненията, допълни тя.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане за Ценко Чоков, отбеляза Арнаудова.

Обвиненията към кмета на Галиче са, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел извършване на престъпления като лихварство принуда и изнудване.

На Ценков Чоков са повдигнати и обвинения за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и за отправена закана за убийство, подчерта Арнаудова.

"Имаме доказателства, че хората са били подложени на натиск и при получаването, и при връщането на паричните средства", допълни Арнаудова.

Разследването по случая е започнало преди два месеца. Използвани са специални разузнавателни средства. Извършени са и близо 50 претърсвания и обиски. То е провокирано от свидетели и от показания на потърпевши, а не заради палежите на автомобили отпреди два дни.

Задържаните за 72 часа отрекоха всички обвинения. Хората от Галиче казаха, че акцията е закъсняла, разказаха и че са получили заплахи от семейството на Ценко Чоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай