16:40 ч.

27.02.18

1 мин.

0

3

0

Прокуратурата с обвинителен акт срещу бивш здравен министър

от редактор |

Прокуратурата с обвинителен акт срещу бивш здравен министър

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Илко Семерджиев – служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването в служебното правителство през 2017г. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Той е обвинен за това, че на 24 март 2017г. в гр. София е употребил заплашване, с цел да принуди орган на власт - Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по лекарствата /ИАЛ/ към Министерство на здравеопазването, да извърши нещо, свързано с функцията му, а именно - да назначи конкретно лице за заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата към МЗ– престъпление по чл. 269, ал. 1 от Наказателния кодекс. Според прокуратурата поведението на Семерджиев е било мотивирано от отказа на изпълнителния директор на ИАЛ да назначи конкретно лице за свой заместник, поради открития конфликт на интереси. От прокуратурата уточняват още, че подразнен от този отказ Илко Семерджиев, възползвайки се от властовата си позиция по отношение на Изпълнителния директор на ИАЛ, го е заплашил с уволнение, ако не промени решението си.


Към настоящия момент спрямо Семерджиев е определена мярка за неотклонение „подписка".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:38 · 06.03.2018
Абе да си плати и да го пуснат човека
Потребител · 17:23 · 04.03.2018
EEE , MНОГО ИДЕИ 1.НАПРАВИ ЗЪБАРИТЕ БОГАТАШИ,А А ВЪЗРАСТНИТЕ ОСТАВИ БЕЗ ЗЪБИ . 2.РАЗСИПА УЧИЛИЩНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, 3.РАЗБИ РАБОТНИЧЕСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, 4..СЪЗДАДЕ ПЪТЕКИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА МЯСТОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ КЪМ НЕГО. 6.КЪСНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ТЪПИТЕ МУ ИДЕИ ДНЕС ДАВАТ ПЛОДОВЕ- ЗАКРИВАТ СЕ ОТДЕЛЕНИЯ,БОЛНИЦИ,РАСТЕ СМЪРТНОСТТА И ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА И ИНВАЛИДНОСТТА-НА ПЪРВИ МЕСТА В ЕВРОПА,ЧЕ И В СВЕТА...ПИЕНДЕТО ИГНАТЧО,ЗЪБАРЯ ИЛКО,ИЗЦЪКЛЕНИЯ МОСКО ДО..СЧЕТОВОДИТЕЛЧ АНАНИ.
Потребител · 17:55 · 27.02.2018
Илко,Илко много се пенявеше и какво ти се случи,оти ги руча жабетата,беше пълен с идеи.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент