13:25 ч.

06.03.18

2 мин.

0

5

0

Прокуратурата с 2 обвинения към доктор Димитров

от редактор |

Прокуратурата с 2 обвинения към доктор Димитров

Прокуратурата повдига две обвинения на д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Жоро Джевизов, под прякор Плъха в двора си. Това съобщи на пресконференция наблюдаващият прокурор Георги Пенев.


Едното обвинение е за причиняване смъртта на друго лица при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие (пистолет Валтер) и 17 броя боеприпаси. Наказанието, което законът предвижда по първото обвинение е до 5 години лишаване от свобода, а по второто обвинение – от 2 до 8 години затвор.


Д-р Димитров е направил пълни самопризнания за случилото се, но все още не е открито оръжието на престъплението. Той има на глезена си порезна рана, но не е установено дали е от нож, или от метална тръба. Лекарят сам е обработил раната си, като преди това е почистил ръцете си от частиците от стрелбата. Самият той е казал пред разследващите, че е изпразнил целият пълнител на пистолета в крадеца. Пострадалият има само една рана от упор, от която е починал. „Д-р Димитров е имал двама помагачи, с които е опитал да прикрие следите от престъплението. С тяхна помощ е била почистена кръвта рано сутринта, събрани са били гилзите, изхвърлено и укрито е било оръжието", каза окръжният прокурор. Докторът е помолил да бъдат изтрити и два от записите от камерите, на които е била заснета стрелбата, каза още окръжният прокурор Румен Попов.


По събраните досега доказателства няма данни пострадалият и доктора да са се познавали. По данни от прокуратурата крадецът наистина е бил въоръжен с отверка и нож, които са били открити в джоба му, т.е. не са били извадени. Помагачите на доктора – приятел и леля му, са го молили да се обадят на тел. 112, но той е отказал да се съобщи. Прокуратурата и полицията са стигнали до разкритията без негово съдействие. Последвал е и отказ да каже за престъплението. Пълните самопризнания той е направил от момента на повдигането на обвиненията спрямо него. По време на разпитите той е обяснил от къде се е снабдил с оръжието.


До късно вечерта снощи са били извършени множество процесуално следствени действия и експертизи, разпитани са били и 15 свидетели.


Д-р Димитров днес ще бъде освободен от ареста с „подписка", заради липса на опасност да се укрие, или да извърши още престъпления, но процесът срещу него предстои.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Бясна · 16:57 · 06.03.2018
До кога властта ще ни тъпче заради мангасарите. Когато цигани бият лекари, нищо не се случва. А че човека си защитил семейството и живота от мръсната циганска измет- отива в затвора. Ейййй, тъпите съдии, вие българи ли сте бе, идиоти
Потребител · 15:59 · 06.03.2018
И какво се получава? Не можеш да разчиташ на полицията за защита на имуществото ти, но не можеш и да придобиеш законно оръжие, за да се защитаваш сам. Застрелваш навлек със звучното, и говорещо много за него, прозвище "Плъха", с 9 доказани посегателства върху чуждо имущество, само за да се окажеш виновен, че си имал куража да се защитиш от набезите. И какво като е убит с незаконно притежавано оръжие?! Да не е отишъл да го гръмне у тях? Като влизаш в чужда собственост, ще те ядат червеите!!!
Потребител · 14:43 · 06.03.2018
Докторчето ще отиде в панделата и то задълго!
Потребител · 14:58 · 06.03.2018
@Потребител Не си вярвай толкова. Няма невъзможни неща.
VICTORIA · 14:04 · 06.03.2018
заем! заем! кредит!!!Търсонсолидация заем или ипотека? Дао, не изглежда повече като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото.Ние да кредитира средства на лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2 %.Няма осигурителен номер се изисква и не кредитна проверка изисква, 100 % гарантирана.Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждни и поддържащо помощ и ние ще се радваме да ви предложим един заем.След това ни изпратете имейл на: ([email protected]) да кандидатстват за заем
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент