Прокуратурата рови в НЗОК

Сотир Цацаров обяви, че повече няма да има стрелба за паркиране в Слънчев бряг

Прокуратурата рови в НЗОК | StandartNews.com

Прокуратори извършват проверки в НЗОК, обяви обвинител №1 на републиката Сотир Цацаров. Той разкри, че става въпрос за сигнал за сключване на неизгодни договори. Наскоро такъв е подаден и бивш министър и зам.-министър

"Основно се касае за превеждане на средства от НЗОК без наличие на съответно основание за това", заяви Цацаров, цитиран от "Фокус". "Съвсем скоро се очакват и резултати от проверките. Резултатите ще са свързани с начина, по който самите лечебните заведения са формирали исканията си към Здравната каса и доколко онова, което Здравната каса е покривала, действително е стигало до пациентите", допълни главният прокурор.

Той обяви, че прокуратурата прави всичко възможно, за да притиска криминалния контингент в Бургаска област, за да може тази години да няма стрелба за място за паркиране. 

Районна прокуратура - Несебър е най-нежеланото място за работа в българската прокуратура. Мисля, че есента Районната прокуратура ще се превърне в едно по-привлекателно място, най-малкото с оглед на това, че Прокуратурата ще получи нова сграда. Битовите условия са ужасни. Натоварването на прокурорите е изключително голямо и това е и причината съвсем малко кандидати да желаят да работят там. Другата причина е законът. В момента има незаети 3 щата, но законът забранява командироването на служителите на незаети щатове. Такъв бе проблемът в Царево, но той най-общо е решен", заяви още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай