Прокуратурата разследва скандала със Сидеров

От партията изпратиха и снимка на кутията с цигари, която възрастният мъж дал на Сидеров и Чуколов.

Прокуратурата разследва скандала със Сидеров  | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура e образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулигантство след скандала снощи в близост до НАТФИЗ, в който участва Волен Сидеров, информираха от пресцентъра на ведомството. прокуратурата.

От пресцентъра на МВР пък съобщиха, че не са открили нищо незаконно в магазина, където се разрази екшъна с лидера на Атака.

Уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров, информира още Дарик. Разследването се води срещу неизвестен извършител, тъй като в инцидента снощи е участвал Волен Сидеров, а той е с депутатски имунитет. Предстои да бъдат разпитани още десетки свидетели.

В същото време от Атака изпратиха съобщение до медиите, в което се твърди, че Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са били блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата, и че органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София.

От Атака обясняват, че снощи възрастен мъж е спрял Волен Сидеров и го е молил да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп". Мъжът дава на Сидеров кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици. Така след получената информация за продажба на контрабандни стоки и наркотици в магазин в центъра на столицата, Сидеров и Чуколов подават сигнал на телефон 112. Според съобщението на Атака, притеснени собствениците на магазина се нахвърлят срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа.

Органите на реда пристигнали със закъснение, като заедно с тях дошла и агитка от около 20 дрогирани и пияни младежи, които също търсели конфронтация с депутатите от Атака, твърдят от партията. Според съобщението от партийната централа, полицаите не само не реагирали на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекавали действията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай