Прокуратурата проверява сделката с „Царските конюшни“

Прокуратурата проверява сделката с „Царските конюшни“  | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура (СГП) получи от главен прокурор сигнал от Жельо Бойчев (народен представител от БСП в 43-то НС) и Калоян Паргов (председател на ГС на БСП – София) относно договори за прекратяване на съсобственост между българската държава и юридическо лице – Търговско дружество „Евротранс билд" ЕООД, сключени по реда на Закона за държавната собственост и чл. 36 от Закона за собствеността, както и доклад, утвърден от министър-председателя Бойко Борисов на Главния инспекторат, за резултати от проверка в Областната администрация на обл. София. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. И уточниха, че същите съдържат твърдения за неправомерни действия по повод извършена разпоредителна сделка с имот - държавна собственост.

Наблюдаващите прокурори от СГП лично са изискали от Областната администрация на обл. София цялата документация, касаеща извършената сделка, както и вътрешните правила, регламентиращи задълженията на длъжностните лица при сключването на подобни сделки.

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове.

Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата заради продажбата на историческата сграда. Той настоя държавното обвинение да разгледа внимателно всички факти и обстоятелства по направената сделка с имота, който е държавна собственост. Министър-председателят разпореди и Инспекторатът на Министерски съвет да извърши светкавична проверка. В края на деня той изпрати на Цацаров резултатите от нея и данни от различни държавни ведомства. След това областният управител на София-град Веселин Пенев подаде оставка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай