Прокуратурата: Колев е плашил основен свидетел срещу Мартинов

Лицето се страхува, но не е поискало изрична защита, обяви Румяна Арнаудова

Прокуратурата: Колев е плашил основен свидетел срещу Мартинов | StandartNews.com

Заплашеният с убийство свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов действително се страхува за живота си. Това заяви на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на Сотир Цацаров. Тя говори за повдигнатите обвинения към бившия директор на ОДМВР – Добрич Веселин Колев. Той е с мярка "подписка", след като е уличен в закана с убийство, принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение.

Лицето действително се страхува за живота си, но не е поискало изрична защита. Считаме, че с повдигането на обвиненията ще се възпре лицето Колев да извършва каквито и да е престъпления, включително и срещу личността, добави Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Обвинението обхваща действия на Колев както за периода, в който той е заемал поста на директор, така и за деяния от съвсем скоро, които са свързани с делото срещу бившия депутат от ГЕРБ и също обвиняем – Живко Мартинов. Според събраните от прокуратурата данни Веселин Колев на 19 септември 2017 г. се заканил с убийство на Т. А. – основен свидетел по обвиненията срещу Мартинов. Той го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов и междувременно му отправил заплашителни жестове. 

От думите на прокурор Арнаудова стана ясно, че когато Специализираното звено „Антикорупция“ е започнало разследването в Добрич, много лица се изявили желание да свидетелстват, без да са били призовавани за това.  "По същия начин, непредвидено от нашето звено, се появиха лица, които свидетелстваха и повдигнахме обвинение на директорката на Областната дирекция по безопасност на храните, за която съобщихме в края на месец юли“, аргументира се Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай