Прокуратурата иска да пусне арестант, съдът отказва

Прокуратурата иска да пусне арестант, съдът отказва | StandartNews.com

Окръжна прокуратура Сливен поиска да пусне двама арестанти, но съдът отказа. Това стана ясно от определение на окръжен съд Сливен, публикувано в сайта на съда. Двамата обвиняеми М.П. и Д.Б. са задържани през месец май тази година след зрелищен екшън в балканското село Стара река. Те бяха част от група, която се движеше с джип и бе пресрещната от полицейски патрул. Четиримата участници в групата обаче успяха да избягат, а Д.Б. и М.П. бяха арестувани три дни по-късно.

Близо 6 месеца след ареста прокуратурата сама поиска изменние на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Съдът остави искането без разглеждане като процесуално недопустимо. Според съда прокурорите имат право сами да променят тази мярка от "задържане под стража" в "домашен арест".

Съдът дава право на жалба или протест пред апелативен съд Бургас. От материалите по делото става ясно, че Д.Б. и М.П. са съдействали за задържането на друг обвиняем от същата група К.С., който преди броени дни бе арестуван в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай