Повдигнаха обвинения на седем от варненските килъри

Повдигнаха обвинения на седем от варненските килъри | StandartNews.com

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-имата участници във варненската организирана престъпна група, която е извършвала убийства, телесни повреди и др. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението.
Предстои да бъдат повдигнати обвинения на двама души. В момента Петър Благоев и Христо Георгиев са в затвора по други дела.

Задочни обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Радослав Калчев и на Недялко Цветков. Те са в неизвестност и са обявени за издирване.

Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев.

Николай Илиев е задържан на 21 януари 2015 г. при специализирана операция, на 24-ти януари спецсъдът му определи мярка "задържане под стража". Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари 2015 г.

Галин Мирчев и Николай Тошев са в ареста,те са задържани по друго дело на специализираната прокуратура за наркоразпространение. На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение "подписка". Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай