14:10 ч.

29.09.17

2 мин.

0

0

0

Постоянен арест за шестима от бандата в Козлодуй

от редактор |

Постоянен арест за шестима от бандата в Козлодуй

Тарторът Ценов лично участвал в сексуалните извращения и побоите


Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на шестима от участниците в организираната престъпна група за изнудване чрез заплахи и побои, лихварство, палежи и разпространение на наркотици, създадена и ръководена от Цветомир Ценов на територията на Врачанска област и Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на институцията. На друг участник в групата е наложен „Домашен арест“.


На 25 септември 2017 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в престъпната структура: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов (който е с „Домашен арест“).


Те бяха задържани на 26 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура с участието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП и Бюрото по защита при главния прокурор.
На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинения за 11 престъпления, сред които и отвличане (по чл. 142, ал. 3 от НК), за което се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.


Събраните до момента доказателства сочат, че групата е сформирана и е действала от септември 2015 г. на територията на област Враца и Козлодуй.


Всеки от участниците в нея имал определени функции и отговорности:


Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми;


Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „завеждали“ разпространението на наркотици във Врачанско; 


Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали собственици на заведения да плащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили автомобили. В определени случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по разпореждане на ръководителя Ценов и с негово лично участие, извършвали отвличания на лица и сексуални извращения с тях.


Схемата за осъществяване на принуда, заплахи и силови действия била създадена по инициатива на Ценов, който извършвал охранителна дейност на земеделски земи във Врачанско заедно с петима от групата (които работели в охранителната фирма „Марс“ на съпругата на Ценов). Самият Цветомир Ценов е подсъдим по друго дело на Специализирания наказателен съд – като участник в групата за изнудване, лихварство и побои на Ангел Попов, известен в Северозапада с прякора си „Главестия“.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент