Полицейски шеф с обвинение за подкуп

През 2012 г. били запалени автомобилите на Стоян Павлов

Полицейски шеф с обвинение за подкуп | StandartNews.com

Прокуратурата ще повдигне обвинение за подкуп срещу заместник-началника на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Това заяви пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Павлов беше задържан по подозрение, че е участвал в схема за телефонни измами.

Арестът беше извършен от служители на Вътрешна сигурност след като за десетина дни бяха регистрирани серия случаи на възрастни хора, измамени с хиляди левове в Пловдив и региона. При акция на полицията наскоро бяха задържани 6 телефонни измамници, като двама от тях остават в ареста.

Задържаният полицейски началник дълги години е бил служител на сектор "Издирване", а след това е прехвърлен в Трето районно управление. През 2012 г. са запалени двата автомобила на семейството му. През това време той е работел като районен инспектор.

По повод задържания за убийството на гръцкия кардиолог властите в южната ни съседка не са поискали съдействие по случая. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. „Досъдебното производство срещу него няма да бъде спряно, прокурорите ще решат дали ще поискат връщането му в България", уточни Арнаудова, след като у нас Красимир Керчев е под ударите на закона заради тежка телесна повреда по хулигански подбуди.

Той не е разпитван нито като свидетел, нито като обвиняем, заяви Румяна Арнаудова, след като висш магистрат бе хванат да бракониерства с криминално проявен.

Джипът се е придвижвал с изгасени фарове, но светещ боен фар. Движил се е в кръг, което по принцип дава сигнал за нощно ловуване, което е абсолютно забранено, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тази маска е открита в самия съдия. Тя е предадена на прокурорите от спецзвено „Антикорупция", които бяха изпратени на място от главния прокурор Сотир Цацаров, който първи беше уведомен за този случай. Предстои изготвянето на балистична, дактилоскопна и физико-химична експертиза. Взети са и натривки от ръцете на съдията, за да се установи дали има ДНК-материал по маската. На този етап съдията не е разпитван – нито като свидетел, нито като обвиняем", заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай