Пламен Георгиев убеден, че ефективно ще пребори корупцията

Пламен Георгиев убеден, че ефективно ще пребори корупцията | StandartNews.com

Твърдото ми убеждение е, че този нов антикорупционен орган има възможността ефективно да се бори с корупцията чрез предвидените в закона механизми за това. Това каза Пламен Георгиев, който е един от кандидатите за ръководител на новия антикорупционен орган.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика днес изслушва кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. „Далеч съм от мисълта, че борбата с корупцията ще бъде лесна, това е една сложна задача. Но аз мисля, че със своята дейност като ръководител на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество доказах, че когато има желание и воля резултати могат да се постигнат. Само за миналата година сме отнели 28 млн. лв. с окончателно влезли в сила решения", посочи Георгиев.

„Моята идея, ако бъда избран за председател на комисията, наистина ми се ще, да засилим сътрудничеството с Балканските държави", каза Георгиев. Според него, и предвид този уникален орган, който е създаден в нашата държава, именно комисията може да стане един център на Балканите за борба с корупцията.

„Моята идея е да се създадат контактни точки на всички Балкански държави, за да може когато е необходимо да се получава някаква информация директно да се потърсят тези контактни точки и те да предоставят необходимата информация", посочи той. Георгиев заяви, че това би станало с правителствено решение, но той има готовност да разработи такова предложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай