18:50 ч.

06.03.18

2 мин.

0

1

0

Пламен Георгиев убеден, че ефективно ще пребори корупцията

от редактор |

Пламен Георгиев убеден, че ефективно ще пребори корупцията

Твърдото ми убеждение е, че този нов антикорупционен орган има възможността ефективно да се бори с корупцията чрез предвидените в закона механизми за това. Това каза Пламен Георгиев, който е един от кандидатите за ръководител на новия антикорупционен орган.


Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика днес изслушва кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. „Далеч съм от мисълта, че борбата с корупцията ще бъде лесна, това е една сложна задача. Но аз мисля, че със своята дейност като ръководител на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество доказах, че когато има желание и воля резултати могат да се постигнат. Само за миналата година сме отнели 28 млн. лв. с окончателно влезли в сила решения", посочи Георгиев.


„Моята идея, ако бъда избран за председател на комисията, наистина ми се ще, да засилим сътрудничеството с Балканските държави", каза Георгиев. Според него, и предвид този уникален орган, който е създаден в нашата държава, именно комисията може да стане един център на Балканите за борба с корупцията.


„Моята идея е да се създадат контактни точки на всички Балкански държави, за да може когато е необходимо да се получава някаква информация директно да се потърсят тези контактни точки и те да предоставят необходимата информация", посочи той. Георгиев заяви, че това би станало с правителствено решение, но той има готовност да разработи такова предложение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:24 · 07.03.2018
Кажи как ще го направиш, и какво и как си направил преди? Дай меркит за съпоставяне на твоя успех, или значи вчеа взех 20 лвеа подкуп днес е 30, заначи 50% продуктивност в ограбването на държавата.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент