Пеевски: Рухна митът, че съм шеф на съда

Пеевски: Рухна митът, че съм шеф на съда | StandartNews.com

Софийският апелативен съд реши окончателно във вторник, че е нямало опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Съответно задържането на тримата обвиняеми по скандалното дело е било неправомерно. Агенция ПИК се свърза с Делян Пеевски и го помоли да коментира развръзката по казуса, която очевидно не е в негова полза.

- Г-н Пеевски, съдът прие, че е нямало опит за бъдете убиван. Как приемате това решение, знак за какво е то?

- Всъщност донякъде съм удовлетворен, защото рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата. Враговете ми месеци и месеци наред натрапваха внушението, че едва ли не аз съм съдебният Господ, че решавам всичко в българското правосъдие, че командвам независимата съдебна власт както и когато си поискам и на всякакви нива. Е, видя се, че това е съзнателна измама, целяща да ме сатанизира и да ме превърне в обществено опасна фигура. Виждате сами - първо прокуратурата отменя постановлението, после Градският съд пък отменя постановлението на прокуратурата, но днес Апелативният се произнася, че е нямало подготовка за убийството ми. Кажете ми тогава - ако бях толкова всевластен и дърпах конците на съдебните власти, нямаше ли да повлияя точно сега, когато става дума за собствения ми живот и сигурност? Митът рухна завинаги...

- И все пак, вътрешно в себе си, продължавате ли да смятате, че е имало подготовка за убийството ви?

- Когато бях уведомен от моята охрана, че задържаните са се свързали с тях и са им предлагали пари, за да ги информират за моето движение, веднага алармирах съответните органи. Това е нормално и цивилизовано. Очевидно е, че са искали да ме проследят с цел да ми се случи нещо, няма как да отпъдя това съмнение от себе си в чисто личен план.

- Цветан Василев пусна поредното си открито писмо за КТБ и обяви, че истерията около банката е стартирала със скандалната история за опита за вашето убийство. Коментарът ви?

- Ясно е, че това няма никаква връзка. Не ми се иска повече да говоря, омерзително ми е.

(пред ПИК)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай