Първо заседание по делото за фалшивия подпис на Бойко Борисов

Първо заседание по делото за фалшивия подпис на Бойко Борисов | StandartNews.com

София. Първото заседание по делото за фалшивия подпис на Бойко Борисов ще се проведе днес в Софийския районен съд. Злоупотребата, при която бе придобит терен от 14 дка в София, стана по време на кметуването на лидера на ГЕРБ.

Случаят бе върнат на прокуратурата през май тази година. От началото на разследването пък са минали цели шест години, припомня бТВ.

Петър Драшков, който е брат на бившия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков, Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд, както и Ивалина Трифонова-Янакиева, са обвиняеми по случая с фалшивия подпис.

През 2008 г. започна разследването. Тогава Бойко Борисов сигнализира прокуратурата, че чрез фалшив негов подпис незаконно е придобит терен от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище". Фирмата на Петър Драшков е купувач, а сумата за имота е 973 000 лв., за които тогавашния кмет твърди, че никога не са постъпвали в Столична община.

Дванадесет свидетели и две вещи лица трябва да бъдат разпитани по случая. Тримата обвиняеми са без наложени мерки за неотклонение, съобщи бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай