Пак отложиха старта на делото за атентата на летище "Сарафово"

Пак отложиха старта на делото за атентата на летище "Сарафово" | StandartNews.com

Спецсъдът не успя да даде и днес ход на делото за атентата на летището Сарафово, предаде репортер на Канал 3.

Причината и този път е в нередовно призовани пострадали. Имаше и постъпила молба от адвокат, упълномощен от пострадали израелски граждани да не се дава ход на делото. Следващата насрочена дата е за 18 юли, когато се очаква заседанието на съда да се проведе в гр. Бургас.

На 18 юли 2012 година атентатор самоубиец се взриви до автобус с израелски туристи. Загинаха петима от тях и шофьорът на автобуса - българският гражданин Мустафа Кьосов.
Подсъдими по делото, задочно, са Мелиад Фарах - с австралийско и ливанско гражданство и Хасан ел-Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство.

Бащата на загиналия Мустафа Кьосов е депозирал граждански иск за половин милион лева. Делото обаче се отлага на няколко пъти заради проблеми с призоваването на пострадалите и близките на загиналите от Израел.

На 15 юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай