Отстраниха професорите с белязаните пари

Отстраниха професорите с белязаните пари | StandartNews.com

Пловдивският апелативен съд потвърди отстраняването от длъжност на двамата преподаватели от Университета по хранителни технологии.

Проф. Симеон Василев, ръководител катедра "Техническа механика и машинознание", и проф. Николай Банков, ръководител катедра "Електротехника и електроника", бяха задържани в средата на май с белязани пари при съвместна акция на Икономическа полиция и Окръжната прокуратура в Пловдив.

Срещу тях бяха повдигнати обвинения за получаване на подкуп от студенти, за да им пишат фиктивни оценки от изпити. Според прокуратурата това са престъпления с висока степен на обществена опасност.

Пред апелативните магистрати, прокуратурата и адвокатите, професорите повториха доводите си от предишното заседание на Окръжния съд.

"Ако се върна на работа, по никакъв начин няма да преча на следствието. Не бих имал нито смелостта, нито възможността да го направя", заяви проф. Василев, съобщава trafficnews.bg. Той бе категоричен, че не е взимал пари от никого.

Проф. Николай Банков пък каза, че иска да се върне на работа, за да изчисти името си.

След кратко съвещание Пловдивският апелативен съд реши, че и двамата остават отстранени от длъжност, защото могат да повлияят на разследването и на свидетелите по делото.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай