Отнемат имущество за над 800 000 лв. от убиец и измамник

Отнемат имущество за над 800 000 лв. от убиец и измамник | StandartNews.com

Варненският апелативен съд уважи исковете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и потвърди отнемането на собственост за малко над 805 000 лв. от Васил Дотков и Яхия Хашиев, съобщават от КОНПИ, цитирани от bTV.

От Васил Дотков се отнема имущество за 359 085 лв., което представлява луксозен мезонет във Варна. Той има присъда за разпространение на наркотици, а през май 2016 г. Варненския окръжен съд е постановил наказание доживотен затвор за двойно убийство.

С друго решение на Варненския апелативен съд от Яхия Хашиев и Марин Стоев се отнема собственост на обща стойност 446 245 лв. Хашиев, който е чеченец с руски паспорт, от години живеещ в България, има присъда за документна измама.

От него се отнемат три имота във Варна и областта, както и суми от продажбата на имущество.

Същевременно Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Русенския окръжен съд, с което се отнема в полза на държавата незаконно придобито имущество от обвинен в сводничество.

Делото срещу Пламен Косев продължава от 2010г. От него се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв.м. в централната част на Русе, лек автомобил и суми в размер на над 47 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай