14:40 ч.

23.02.17

1 мин.

0

5

0

Отмениха задължителното гласуване!

от редактор |

Отмениха задължителното гласуване!

11 конституционни съдии застанали зад решението


Край на задължителното гласуване. Конституционният съд единодушно го отмени, съобщи "Правен свят". Решението е взето с 11 гласа, защото от заседанието е отсъствал Анастас Анастасов.


Така се отменя целият текст на чл. 242а от Изборния кодекс, който е в сила от 25 май 2016 г. Какви са мотивите на КС ще стане известно следващата седмица.


Съдът беше сезиран с искане за отмяна на задължителното гласуване от омбудсмана Мая Манолова. Тя изтъкна, че избирателното право е субективно право, а не публична функция на гражданина, на която да съответства задължение за гласуване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:16 · 24.02.2017
ХАйдее циганите пак направиха мангизи покрай изборите.
Потребител · 15:31 · 23.02.2017
бестселърa за здраве - книгата Завещавам Ви Здраве - търси в Гугъл - www . zaveshtavamvizdrave . com - търси и безплатно чети в интернет
Потребител · 15:13 · 23.02.2017
Последно. Ще ме нае.....т или ще ме набучат на кол? Защото след изборите може и да ме.....не знам какво.....ако не гласувам.
Потребител · 15:07 · 23.02.2017
Конституционният съд e kato Katoli4eskata z'rkva - sveta se promenya , te sa vekove nasad. Nikoi ne gi sa4ita sa nishto. Givota ima estestvenni sakoni , koito sastava sreshtu tyah vinagi gubi. Dokasatelstvo e bankrutiralata d'rgava , ot koyato vsi4ki byagat.
Потребител · 14:42 · 23.02.2017
ден до пладне
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент