Оставиха в ареста убиеца от Девня

Оставиха в ареста убиеца от Девня | StandartNews.com

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража" за Виктор Панайотов - извършител на убийството в девненския квартал „Повеляново", съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна. 33-годишният мъж е обвиняем за убийството на 23-годишния М.П., извършено на 28 ноември около 6 часа сутринта и разкрито само за 24 часа под ръководството на Окръжна прокуратура.

Обвиняемият се явил лично в ОД на МВР шест часа след извършеното убийството по съвет на защитника си. Това обстоятелство е изтъкнато от адвоката на задържания с аргумента, че Панайотов не е имал намерение да се укрие. Наблюдаващият делото прокурор е потвърдил факта и допълнил, че обвиняемият се е предал, след като се е изкъпал, сменил дрехите и обувките, с които е бил по време на извършеното убийството, и дори е изрязал грижливо ноктите си. В автомобила на 33-годишния мъж са открити дрехи, като предстои да се установи дали Виктор Панайотов е бил облечен с тях по време на убийството. В колата му е намерен и сгъваем нож, увит в найлонов плик, за който заключенията от назначените експертизи ще отговорят на въпроса дали това е оръжието на престъплението, с което са нанесени няколко удара в тялото на убития М.П., един от които в сърцето. Справка показва, че обвиняемият е изтърпявал ефективна присъда за грабежи, извършени през 2000 година, при които за сплашване също е използвал нож. Към момента на убийството Панайотов е реабилитиран по право. През настоящата година срещу него е било образувано досъдебно производство за наркотици, а при претърсването и изземването в автомобила му тогава са открити много ножове, мачете и газов пистолет, допълват още от Апелативна прокуратура. На 14 ноември тази година Панайотов е задържан за държане на наркотици по друго дело.

Адвокатът на Панайотов е поискал мярка „Домашен арест", за да може Панайотов да оперира скъсано сухожилие, но прокурорът се обявил против с мотива, че докато е на свобода обвиняемият може да извърши друго престъпление и да въздейства върху свидетели с цел оневиняването си. В хода на разследването са събрани данни за въздействие върху свидетели. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в тридневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай