Оставиха Анита Мейзер в ареста

Оставиха Анита Мейзер в ареста | StandartNews.com

Анита Мейзер остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд и уточни, че има реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление.

Жената е с двойно гражданство и е пътувала многократно в чужбина, американският й паспорт не е открит в дома й при претърсването. Тя ще остане в ареста и заради обвинението за подкуп, предложен на полицай, работещ по разследването на случая.

Има опасност Мейзер да извърши и друго престъпление, ако излезе на свобода, посочиха още от обвинението.

Близките на убития Николай Димитров посрещнаха с аплодисменти решението на съда. От своя страна бившата „Мисис България" изтъкна, че няма намерения да бяга в чужбина и се разплака. Тя изтъкна пред медиите, че сестрата на Николай е общински съветник и може да окаже въздействие върху разследването. Искам да умра достойно пред българския народ, а не да ме мачкат, каза тя през сълзи. 

Припомняме, че Мейзер е обвинена в убийство по непредпазливост на културиста Николай Димов, както и заради предложен подкуп на полицай в размер на 30 000 евро. Тя може да получи лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева заради второто престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай