Още една присъда за убийството на Стоян Балтов

Още една присъда за убийството на Стоян Балтов | StandartNews.com

София. Софийският апелативен съд (САС) осъди Вили Георгиев на 18 години затвор за убийството на Стоян Балтов, пише БГНЕС. И уточнява, че той бе оправдан за убийството от по-долна инстанция - Софийски градски съд, а другите двама подсъдими за убийството получиха присъди. Така и тримата ще лежат по 18 години в затвора.

Георгиев трябва да излежи присъдата си при първоначален строг режим. Той и другите двама трябва да платят и 400 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди на родителите на Стоян Балтов.

Присъдата все още не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от днес.

Стандарт Нюз припомня, че Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха осъдени на 18 години затвор при първоначален строг режим на 19 юли 2013 г. от Софийски градски съд. Тогава Вили Георгиев бе оправдан за убийството.

На 16 юли прокуратурата поиска по 20 години затвор и за тримата подсъдими, затова че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град са убили студента умишлено, по особено жесток начин. Георгиев, Данаилов и Стоилов са нанесли множество удари по Балтов с твърди и тъпи предмети. Обвинението смята, че деянието е извършено от хулигански подбуди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай