Осъдиха още един мъж за мелето в Гърмен

Осъдиха още един мъж за мелето в Гърмен | StandartNews.com

Осъдиха още един мъж от ромски произход за инцидента в село Гърмен, който отприщи бунтовете срещу беззаконията на жителите на местното гето. 20-годишният С. А., който е с начално образование, с две деца и безработен, бе признат за виновен. Но отърва наказателна присъда, като се размина само с глоба. На 23 май 2015 година около 17.00 часа на пътя от квартал „Заграде" към Гърмен със свой приятел са причинили по хулигански подбуди лека телесна повреда на Георги В. Пострадалият получил разкъсно-контузна рана на гърба, хематом на гръдния кош, травма в дясната тилна област.

Пострадалият бил пред заведението „Чинара" и играел карти с приятели. Пред кафенето спрял червен микробус, от който слезли лица от ромски произход от квартал"Кремиковци", те се насочили към пункта за изкупуване на гъби.

Сред тях бил и обвиняемият. Двама от групата останали в микробуса и усилили музиката. Младежите се обърнали към ромите, като им казали да намалят музиката. Те обаче я увеличили. Един от мъжете в заведението хвърлил малка бутилка минерална вода по микробуса. Тогава трима роми, сред които и С. А., взели по един стол от заведението и ги хвърлили по картоиграчите. Пристигнали още два микробуса, от които слезли около 30 роми, всички от квартал "Кремиковци". Били въоръжени с брадви и дървета и се нахвърлили върху момчетата от компанията. В мелето Георги бил нападнат от обвиняемия, който го ударил в дясната част на главата с метална дръжка за метла. От удара момчето паднало на земята и получило още множество удари с крак.

В съдебна зала обвиняемият изрази съжаление за стореното. В крайна сметка районните магистрати му наложиха минимално наказание – само глоба от 1000 лева.

През януари други четирима жители на ромската махала в село Гърмен сключиха споразумения с прокуратурата. Трима от тях се разминаха с условни присъди. Четвъртият, който е с инициали М. Р., бе осъден на една година затвор при първоначален строг режим, тъй като участвал в побоя над Георги В.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай