Осъдиха двама от групата на Черния Роди за изнасилване в затвора

Осъдиха двама от групата на Черния Роди за изнасилване в затвора | StandartNews.com

Варна. Двама от варненската трупа за поръчкови убийства на Черния Роди са осъдени на по 3 години строг тъмничен затвор за групово изнасилване зад решетките. ВКС е потвърдил в края на миналата седмица присъдата на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата.

Деян Михалев и Петър Благоев, които са от престъпната банда и първия вече e с повдигнато обвинение за мокри поръчки, са осъдени, за това, че в началото на декември 2009 година докато са търкали нара по друго дело в затвора във Варна в съучастие с Мартин Тодоров са изнасили съкилийник.

Всъщност тогава двамата са изтърпявали наказание от 2 г и 11 месеца за разпространение на наркотици в групата на Николай Тошев-Чирпанския, който също е бил осъден, а сега ще отговаря за извършени убийства, които се преписват на килърите от бандата на Черния Роди. В 2009 г в затвора била почти цялата група на Чирпанския, която продължила престъпната си дейност зад решетките.Заради липса на достатъчно надзиратели и контрол те излизали и влизали в килиите необезпокоявани от постовия.

Така двамата Деян Михалев и Петър Благоев заедно с Мартин Тодоров извършили групово изнасилване на затворника Д.Б. по особено жесток и унизителен начин. Деян Михалев ,на когото е наложена мярка за неотклонение "подписка"за участието му в групата на Черния Роди, след решението на ВКС, с което се потвърждава 3 годишната присъда на ВОС и трябва веднага да бъде тикнат в затвора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай