Очаквано! Подведоха шофьора от "Юнион Ивкони" под съдебна отговорност

Очаквано! Подведоха шофьора от "Юнион Ивкони" под съдебна отговорност | StandartNews.com

Районната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство за катастрофата на автобус снощи на автомагистралата "Тракия", съобщи районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

Обвинението е срещу 49-годишния шофьор, който е нарушил правилата за движение, като е загубил контрол над автобуса и е причинил по непредпазливост средни телесни повреди на двама души.

Шофьорът е задържан в ареста за 24 часа. Предстои да бъдат назначени технически експертизи за установяване на причините за инцидента. Багажът на всички пътници на автобуса се съхранява в областната дирекция на МВР в Ямбол.

Прокуратурата е установила, че автобусът се е преобърнал на дясната страна, разкъсани са мрежите на автомагистралата около 30 метра, от което е разбит резервоара на превозното средство и е изтекло дизеловото гориво.

При катастрофата на петима пътници са нанесени леки телесни повреди. Според държавното обвинение тахошайбата на автобуса е стара и не може да се установи точното движение и престой на превозното средство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай