18:15 ч.

04.12.17

2 мин.

0

2

0

ОБЗОР: Биячът от спирката ще лежи три години

от редактор |

ОБЗОР: Биячът от спирката ще лежи три години

Три години ще лежи в затвора 25-годишният хулиган Живко Кючуков, който преби възрастна жена на автобусна спирка в Бургас. Бруталната разправа се случи през май тази година, а видеото с жестокото нападение разбуни социалните мрежи. Пострадалата пенсионирана учителка Виолета Караджова бе откарана в болница със счупен крак.


Районният съд в Бургас постанови присъдата само след едно заседание. Кючуков се призна за виновен и сам поиска съкратен съдебен процес, без разпит на свидетели и събиране на доказателства. Този ход му дава право да получи наказание с 1/3 по-малко от предвиденото в закона. "."Извинявам се, признавам обвинението. Нещо ме подтикна, не познавах жената", заяви в съдебната зала Живко, който изглеждаше видимо отслабнал и омърлушен. Той ще изтърпи наказанието си зад решетките при първоначален общ режим. Ако има добро поведение, осъденият ще излезе на свобода само след две години. Защитата на Живко настояваше той да получи условна присъда, предвид чистото му съдебно минало. Съдът обаче прие мотивите на прокуратурата и уважи поисканото от държавното обвинение наказание от 4 години и 6 месеца, което бе редуцирано с 1/3, както се предвижда при съкратен процес.


Адвокатът Бойко Даков, който защитаваше Кючуков, изтъкна, че младежът страда от шизофрения. Според комплексна съдебно-психиатрична експертиза обаче по време на деянието, той е бил в ремисия и е осъзнавал какво е извършил. Адвокатът на пострадалата Виолета Караджова Калин Коцев пък подчерта в съдебната зала, че възрастната жена продължава да изпитва болки и все още се придвижва с патерици, въпреки, че са минали 7 месеца от побоя. Пенсионерката претърпя операция на тазобедрената става. За нанесени нематериални щети пострадалата иска общо 18 хил. лева и още близо 1800 за разходите по лечението. След произнасянето на присъдата Кючуков отказа изявление. Не пожелаха да говорят и дъщерите на Виолета, които бяха в съда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:08 · 04.12.2017
Мръсно копеленце, малко му е
радев · 20:18 · 04.12.2017
а оня бияча от хотела си замина за чужбината...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент