Обвиняемите за източването на КТБ остават в ареста

Обвиняемите за източването на КТБ остават в ареста | StandartNews.com

София. Задържаните три жени по обвинението за присвояване на 206 млн. лв. от КТБ остават в ареста. Мерките им за неотклонение бяха потвърдени днес от Апелативния съд.

Главният касиер на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова и заместник главният счетоводител Боряна Кючукова остават под стража, а заради влошено здравословно състояние главният счетоводител Мария Димова е под домашен арест. Първата инстанция определи парична гаранция от 10 хил. лв. за изпълнителния директор на банката Орлин Русев.

В началото на заседанието бе съобщено, че в прокуратурата са постъпили шест тома нови доказателства, сред които експертиза и разпит на свидетели.

"Не е установена липса от КТБ. Тези жени са жертви", заяви адвокатът на обвиняемите Татяна Дончева. Съпругът на Борислава Кючукова заяви пред журналисти, че жена му е била натискана да дава показания срещу конкретен човек.

Според обвинението главният касиер Маргарита Петрова и изпълнителният директор Орлин Русев са извършили длъжностно присвояване в размер на 206 млн. лева от касата на Корпоративна търговска банка, а главният счетоводител Мария Димова и заместничката й Боряна Кючукова са им помогнали. Скандалът гръмна на 11 юли, когато бе разпространена информация, че парите са изнесени в брой в чували и са предадени на представител на главният акционер в банката Цветан Василев. По-късно прокуратурата и БНБ опровергаха версията за чували с банкноти, но обвинението за присвояване остана. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай