Обвиниха шефа на Онкологията в София в безстопанственост

Обвиниха шефа на Онкологията в София в безстопанственост | StandartNews.com

На 23 май 2017 г., СЗ "Антикорупция" – СГП привлече като обвиняем д-р В. Ангелов, изпълнителен директор на „Специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД - гр. София за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
В хода на разследването на СЗА са събрани доказателства за това, че в периода 2013 г. – 2015 г., под ръководството на д-р Ангелов са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

В. Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

Разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай