Нови свидетели в полза на обвиняемия в аферата "Костинброд"

Нови свидетели в полза на обвиняемия в аферата "Костинброд" | StandartNews.com

София. Софийският градски съд заседава по делото срещу бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Обвиненията срещу него са за липса на контрол върху излишните бюлетини за миналите избори.

На днешното заседание бяха разпитани служители на печатницата, които са участвали в отпечатването, контрола и натоварването на бюлетините за страната, предаде Нова ТВ. Най-интересни се оказаха показанията на Донка Борисова, която е спедитор в печатницата.

Жената разказа, че в деня преди вота от всички избирателни райони са поискали по 10 бюлетини, които е трябвало да бъдат мостри. Тя е трябвало да отиде в складовете, където се съдържа бракът и да избере по 10 бюлетини, които да изпрати. Жената обаче заварила в складовете разпилени и смачкани бюлетини, негодни за употреба.

Тази история на практика разклаща твърденията на прокуратурата, според която бюлетините са били годни и е трябвало с тях да се осъществи някакъв вид гласуване.

Делото се гледа по съкратената процедура, което означава, че няма да бъдат разпитани част от свидетелите, сред които и Мая Манолова, която внесе сигнала в прокуратурата. На следващите заседания се очаква да бъде призован бившият служебен премиер и настоят посланик в Рим Марин Райков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай