Не дадоха ход на делото за разпространение на радикален ислям

Не дадоха ход на делото за разпространение на радикален ислям | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивският Апелативен съд не даде ход на делото за разпространение на радикален ислям. Подадената възивна жалба на защитниците на част от подсъдимите е получена на 26 януари и представителят на Апелативна прокуратура не е имал възможността да се запознае с нея. Това смята съдийският състав начело със съдия Евдокия Кемалова, съобщи „Фокус".

Адвокатите на 13-те подсъдими са представили писмени доказателства, както и искания за разпит на нови свидетели по делото.

Има искане за разпит на висши представители на организацията „Ал уакф Ал ислями" със седалище в Саудитска Арабия. В част от представените доказателства се цитират мнения на световни лидери, сред които и английската кралица Елизабет Втора, в които се изказват съболезнования за смъртта на краля на Саудитска Арабия.

Ахмед Муса Ахмед не се яви на делото, той е бил представен от неговия адвокат. Защитата е предоставила диплом за имам на Ахмед Муса Ахмед, която му дава право да проповядва от 2003 година.

Съдийският състав е дал седемдневен срок на представителите на Апелативна прокуратура - Пловдив да се запознаят с предствените писмени доказателства и исканията от страна на защитата на подсъдимите. Апелативния съд ще се произнесе в закрито заседание по допустимостта на представените доказателства и искания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай