14:20 ч.

23.02.18

1 мин.

0

0

0

Надзирателите излязоха протест пред Врачанския затвор

от редактор |

Надзирателите излязоха протест пред Врачанския затвор

Надзиратели и служители на охраната на съдебната власт излязоха тази сутрин на протест пред Врачанския затвор. Недоволството им е част от серията протести в системата с искания за по-високи възнаграждения и равен статут със служителите в МВР.


От началото на годината те са получили само 5% увеличение на заплатите. Нищо от останалите ни желания не беше изпълни, коментира Иван Тошев от синдиката на надзирателите.


Един месец вече правим протести, никой не ни обръща внимание, ние сме втора ръка, посочи той. Тошев изтъкна, че не работят в „Плод и зеленчук", а охраняват опасни престъпници и са елемент от националната сигурност.


Недопустимо е това неглижиране от страна на политическото ръководство на Министерство на правосъдието (МП) за нашите искания и проблеми, добави Цветослав Кременски, представител на синдикатите на служители от охраната на съдебната власт.


Протестите ще продължат, докато не бъдат изпълнени всички искания, каза той. Следващият е утре, в 13:00 ч. пред МП.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент