На Антоанета Василева не е повдигнато обвинение

На Антоанета Василева не е повдигнато обвинение | StandartNews.com

София. На съпругата на Цветан Василев Антоанета не е повдигнато обвинение, заяви самата тя на излизане от столичната следствена служба. Разпитът й приключи в 11.30 ч., тя е била единствено в качеството си на свидетел.

Адвокатът на Василева каза, че разследващите са я разпитвали за имота в Женева. Имаше информация, че с пари на вложители в КТБ под формата на дарение от съпруга й на нейно име е закупена луксозна къща на Женевското езеро. Менков обясни, че имотът струва 20 млн. швейцарски франка, от които 10 млн. са лични средства на семейството, за които са платени данъци и има документи, а другата половина са от кредит към швейцарска банка. 

Къщата е стара, покривът тече и й трябва ремонт, поясни Антоанета Василева пред журналистите. Тъй като сметките на семейството са запорирани, кредитът не може да се обслужва и банката вероятно ще вземе имота, каза още тя.

"Няма източване на КТБ, няма дупка в КТБ, това източване е доста спорно - фарс, някой така е решил", заяви още пред журналистите Антоанета Василева. На въпрос къде са липсващите 4 млрд. лева, тя отговори: "В банката".

"До 30 юни лошите кредити бяха под 2%, а на 30 септември те вече са повече - как може да си го обясним?", запита съпругата на мажоритарния собственик на КТБ.

"Цветан Василев все още е силен, и от нулата да започне, той не се страхува", защити съпругата му.

Междувременно стана ясно, че Василев е готов да бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка, но засега от столичното следствие не са потвърдили дали ще го разпитат по този начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай