Младен Маринов: Издирването на избягалите затворници не е спирало и за секунда

Младен Маринов: Издирването на избягалите затворници не е спирало и за секунда | StandartNews.com

Издирването на избягалите от Софийския затвор Владимир Пелов и Радослав Колев не е спирало. Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, след като вчера шокиращо бе разпространено писмо от Пелов, в което той обясни мотивите за бягството си и обяви, че бил невинен.

"Издирването не е престанало за секунда дори. Въпросното писмо ни беше предадено вчера от журналист от българска медия. Предстои да се назначат съответните експертизи и да се уточни автентичността на това, че авторът е г-н Пелов", обяви гл. комисар Маринов пред БНТ.

Той коментира и строгите мерки за сигурност, които бяха предприети в двата дни, в които в София се събраха европейските лидери.

"Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме излишно гражданите по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани. Бяха събрани много сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше вчера, досега нямаше нарушения и престъпления", каза Маринов и изрази мнение, че хората наистина са се съобразили с предварителната информация за ограничение на движението и затова е нямало сериозни предизвикателства с автомобилния транспорт в София.

Главният секретар на МВР говори и за предстоящия летен туристически сезон.

"Запазва се практиката да имаме съвместни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите райони от страна на престъпност, очакваме да има проблеми, окомандировани са сили от страната там", каза още Младен Маринов.

"Абитуриентските балове също ще са във фокуса на МВР. Ще има полицейски кортежи на абитуриентските балове, както и цивилни коли на МВР с видео наблюдение, за да се предотвратят действията на водачите, които застрашават живота и на абитуриентите и на околните", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай