09:45 ч.

12.07.16

1 мин.

524

3

0

Местан: Мотивите на съда са неприемливи

от редактор Диана Зайкова |

Местан: Мотивите на съда са неприемливи

Българската Конституция съдържа текст, който забранява партиите на етническа и религиозна основа, но нито Конституцията, нито Законът за политическите партии дават легална дефиниция за етническа партия. Това обясни в ефира на bTV лидерът на ДОСТ Лютви Местан по повод отказа на съда да регистрира политическата формация.


За Местан мотивите на СГС са „скандално неприемливи" и не може да се говори за търсене на „духа на закона".


Според него сегашната ситуация създава риск от съдебен произвол: „Ако критерият (за етническа партия – б.р.) е преобладаващ брой членове от един етнос, то всички български партии са етнически".


По отношение на самата абревиатура ДОСТ („приятел" – тр.), Местан посочи, че думата е персийска и е дошла в българския език от турския. „На немски, английски, испански може, но когато е дума, навлязла в българския език от турския – не може. Нима турският език е език второ качество?", запита Местан. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:19 · 12.07.2016
Местан, стига рева като вдовица за хуй ами се подмивай и "приставай" от към кафявата точка на организма на Доган.Ти рязак нещастен , кога ли ще ти разпорят лакомия гъз и ще го напълнят с Турски рахат локум под форма на пресечена сперма.
Потребител · 11:33 · 12.07.2016
Аз не помня французи, испанци или англичани да са ни поробвали за 500 години.
Потребител · 11:11 · 12.07.2016
Да рязана карабинке.Турския език е второ и дори трето качество.А ти си една много гадна "двуцевка"която си търси белята по много публичен начин.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент