Летят фуражки заради дрога на морето

Летят фуражки заради дрога на морето | StandartNews.com

Цацаров прави проверки в Несебър, Поморие и Созопол

Полицейски шефове ще загубят работата си, ако се установи, че пласирането на наркотици в южните ни морски курорти продължава активно. Това стана ясно в хода на двудневната проверката на главния прокурор Сотир Цацаров. Резултатите от нея ще бъдат огласени официално утре.

Източници на "Стандарт" разкриха, че всички полицейски началници, както и прокурори са били предупредени да действат супер стриктно по разследвания, свързани с пласирането на дрога. Искат се арести и превенция срещу престъпните групи, разпространяващи наркотици. Ако се установи, че не е работено правилно по разследванията за наркотици, освен дисциплинарни производства ще бъдат образувани и наказателни.

Цацаров, който е в Бургас заедно със заместниците си Мария Шишкова и Борислав Сарафов, е проверил всички знакови дела, по които работят окръжни и апелативни прокурори. Пълен отчет пред Цацаров е дал окръжният прокурор Ангел Ангелов, наблюдаващ разследването за стрелбата по Митьо Очите на 8 юни в Слънчев бряг. Към Бургас вчера следобед се отправи и вътрешният министър Румяна Бъчварова, която продължава упорито да отрича за полицейски чадър над Митьо Очите. Преди малко повече от година бе сменен шефът на РПУ Несебър. Поста зае дошлият от районното в Сунгурларе Живко Даскалов. Допреди това Даскалов оглавяваше групата за тежки криминални престъпления в Областта дирекция и стана полицай на 2014 г. Междувременно простреляният наркобос Митьо Очите не само отвори очи, но и успя да проговори. Вчера той размени няколко думи с дъщеря си Станислава и жената до него - Антигона. Лекарите коментираха, че се възстановява с необичайно бързи темпове.

По-малко от 24 часа откакто бе изведен от изкуствената кома, той вече проговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай