Лавина от сигнали за българи, подсъдими в Гърция за трафик на хора

Лавина от сигнали за българи, подсъдими в Гърция за трафик на хора | StandartNews.com

Лавината от сигнали за българи, които са станали подсъдими в Гърция за трафик на мигранти, след като са продали камион или кола.

Оказва се, че в някои от случаите каналджиите са едни и същи, но те са на свобода и дори не са потърсени от разследващите.

Поредната история е на Валентин Пантазиев – собственик на голяма фирма за коли под наем. Негов бус вече две години престоява в южната ни съседка, след като е заловен с мигранти.

През септември 2016 г. въпросният бус е нает от Мирослав Петков от Видин. Няколко дни по-късно Петов е задържан в Гърция за трафик на мигранти. Пантазиев знае, че Мирослав Петков е осъден през ноември 2017 г., но в момента е на свобода. Няма информация нашите власти да го търсят.

При наемането на буса Мирослав е придружен от Антон Марков, също от Видин. За него ви разказахме в bTV Репортерите.

Именно той е наел друг бус за трафик на мигранти през Гърция, пак през 2016 г. от компания за отдаване под наем на автомобили, чийто собственик – Милен Маринов, сега без вина е подсъдим в южната ни съседка.

Не открихме Марков на адреса му в ромския квартал Нов път във Видин. Съседите му твърдят, че е в Германия.

От колеги Валентин Пантазиев е разбрал, че става въпрос за престъпна схема. Твърди, че от Външното министерство не съдействат по никакъв начин на потърпевшите – насочват ги към адвокати в Гърция.

„Към днешна дата загубите ме са за около 100 хил. лв. – адвокатски хонорари, пропуснати ползи. В момента на пускам почти никакви коли за Гърция, страхувам се", казва Пантазиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай