Край на феодалната власт на Ценко Чоков

Край на феодалната власт на Ценко Чоков | StandartNews.com

Върховният административен съд отстрани окончателно кмета на село Галиче от поста му, съобщиха от общината в Бяла Слатина. Решението не подлежи на обжалване.

Тричленен състав остави в сила решението на Административен съд - Враца, с което се прекратяват пълномощията на Ценко Чоков като кмет на село Галиче. Съставът на ВАС е с председател Румяна Монова и членове Диана Гърбатова и Добринка Андреева. Решението е взето в сряда, 6 февруари, и не подлежи на обжалване.

Преди 2 години Ценко Чоков бе арестуван за лидерство на престъпна група, занимаваща се с рекет, лихварство и саморазправа с длъжници. Водеха се дела във всички инстанции, но Ценко Чоков до последно обжалваше. И сега ще обжалваме пред съда в Страсбург, обяви защитата му.

Ценко Чоков изкара като кмет на Галиче четири и половина мандата. На практика през последните две години селото живее без кмет. Служител от общината в Бяла Слатина изпълнява само някои от кметските задължения.

Предстои насрочването на частични избори за кмет на селото. Датата зависи от президента, който трябва да издаде указ за провеждането им. В общината очакват това да стане през май. Дотогава вероятно ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет на Галиче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай