Иванчева в съда: Натопена съм от "Ваклин груп"

Иванчева в съда: Натопена съм от "Ваклин груп" | StandartNews.com

Специализираният съд започна заседанието, на което ще разгледа на мярката за неотклонение на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Тя пристигна в спецсъда с белезници на ръцете и бе поставена в отделно помещение зад стъкло, през което не крещеше към събралите се десетки журналисти. "Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания", изкрещя тя.

Иванчева твърди, че по пръстите и дланите ѝ също не е имало светлина – същата, за която прокурор Иван Гешев обяви, че е реагирала с мастилото на маркираните банкноти. Тя показа бележка с написан ръкописен текст, като обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея е някой си Румен Р. "Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.

Десислава Иванчева бе арестувана след показна акция в центъра на София, като в колата ѝ бяха открити пари, които според прокуратурата са били 70 хиляди евро част от подкуп за строително разрешително.

Освен нея, обвинени са зам.-кметицата на "Младост" Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров, който е играл ролята на посредник в корупционната схема.

Прокуратурата иска по постоянен арест и за тримата.

Развръзката очаквайте в преките включвания на Канал 3 от съда и тук на нашия сайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай