Иванчева два пъти се срещала с Ваклин

Иванчева два пъти се срещала с Ваклин | StandartNews.com

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се е срещала два пъти с инвеститора Александър Ваклин. Това обясни самата тя преди началото на заседанието на Апелативния специализиран съд. Днес трябва да стане ясно дали тя и заместничката ѝ Биляна Петрова, както и предшественикът ѝ на поста Петко Дюлгеров ще останат в ареста. Тримата бяха задържани миналата седмица. Иванчева е привлечена като обвиняема за вземане на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров са сочени за нейни помагачи. Сигнал срещу Иванчева подал предприемачът Александър Ваклин, стана ясно миналата седмица.

Иванчева каза, че едната среща с Ваклин е била в общината, малко преди да я арестуват. Тогава той е отишъл с предложение да направи детска площадка в района. Кметицата обясни, че винаги е приемала идеята за детски площадки, но не е поставяла условия на инвеститора. От думите й се разбра, че другата среща била в началото на мандата й. В същото време Иванчева каза и че не си спомня "образа" Ваклин.

Кметицата подчерта, че община "Младост"не е пощенска кутия и преписката на Ваклин не е била пусната в срок, защото се е проверявала. Зам.-кметицата на района Биляна Петрова пък обясни, че преписката не е била нищо по-различно от останалите. По част от преписките имало пропуски.

Иванчева каза, че се познава с бившия кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, защото е ходил в общината да се вижда с бившите си колеги.

Преди началото на заседанието Иванчева каза още, че прокурорът не им позволява да говорят пред медиите, затова обвиняемата отново беше подготвила бележки. Вижте бележката, която беше подготвила за медиите:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай