Хванали шефа на митницата в Свиленград с подкуп

Хванали шефа на митницата в Свиленград с подкуп | StandartNews.com

София. Шефът на митницата в Свиленград е бил заловен с подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. И уточниха, че Върховната касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство на 26 януари срещу началника на Митница – Свиленград Тодор Караиванов (временно изпълняващ длъжността). 

С постановление на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС. Разпитани са множество свидетели, прокуратурата е поискала и получила от Окръжен съд – Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване, посочват още от обвинението.

Вчера Караиванов е получил два подкупа в рамките на 30-40 минути - първият в размер на 600 лв., вторият в размер на 600 евро, става ясно след спецакцията.

Началникът на митницата е задържан на местопрестъплението след получаването на втората сума. Той е оказал съпротива при задържането.

Кабинетът на Караиванов в сградата на митницата е бил претърсен щателно. Там е открит подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро. Отделно 6000 лв (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия) са открити във жилището на шефа на свиленградската митница.

Арестуваният ще бъде привлечен като обвиняем. Той ще бъде задържан до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение. Следствените действия продължават и към момента, посочват от Прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай