Хасковската прокуратура се самосезира за имотите на кмета

Хасковската прокуратура се самосезира за имотите на кмета | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Хасково се самосезира за имението на кмета на града Георги Иванов и вече има образувана преписка, по която на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор. Това съобщи съдебната институция на официалния си сайт.

В информационното съобщение се казва още, че Областната дирекция на МВР –Хасково е започнала предварителна проверка, като нейната цел е да се установи дали има наличие на достатъчно данни за престъпление по чл.255 от НК, което визира неплащането на данъци.

Проверява се собствеността на имотите и МПС-та на градоначалника, които бяха показани в два материала в разследване на bTV. Рови се и по търговските дружества с участието на кмета Иванов и съпругата му, проверяват се и свързаните с фамилията лица.

В сутрешния блок на на bTV, където беше показан палата на Георги Иванов, в който живее с фамилията си на брега на яз. Клокотница, заснет от дрон и оценен за над 2,5 млн.лв, кметът коментира, че проверки срещу него са били образувани многократно, но досега нарушения не са били откривани. Георги Иванов недвусмислено заяви, че не се притеснява и от нови проверки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай