Гледат второто дело срещу Цветанов в средата на юни

Гледат второто дело срещу Цветанов в средата на юни | StandartNews.com

Второто дело срещу Цветан Цветанов във ВКС ще се гледа 18 юни. То е за длъжностно присвояване.

Съдия по него ще бъде Даниела Атанасова, която бе избрана при случайно разпределение, което бе осъществено тази сутрин. Останалите съдии в състава, който ще гледа оправдателната присъда на бившия вътрешен министър, са Цветинка Пашкунова и Мая Тонева, съобщи БГНЕС.

Делото срещу зам.-председателя на ГЕРБ стига до последната трета инстанция по протест на Софийска апелативна прокуратура. Протестът е срещу решението на Софийския апелативен съд от февруари тази година. С него апелативните магистрати потвърдиха присъдата на колегите си от градския съд от май миналата година и оправдаха Цветан Цветанов за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Цветанов е присвоил пари от бюджета на МВР през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. Целта му е била да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай